Hoe werkt de verzending en hoe kan ik retourneren?

Hoelang duurt het voordat mijn bestelling afgeleverd wordt?

Stel dat je een bestelling geplaatst hebt én direct betaald (voor 21:00 uur) dan wordt je bestelling nog dezelfde dag verwerkt en in de meeste gevallen ook nog aangeboden bij de bezorger. Jouw pakketje is dus lekker snel naar je onderweg.
Gebeurt dit na 21:00 uur dan kun je ervan uitgaan dat het nog een dagje langer duurt.
In het weekend worden er geen pakketten klaargemaakt voor verzending (tja, ook wij hebben dan vrij). Maandag ben je dan de eerste in de rij waarvoor we met alle plezier het pakketje klaarmaken. Heel soms duurt het versturen van pakketten wat langer, wij hebben nou eenmaal geen grip op de bezorgdienst die dit voor ons regelt.

Wat zijn de verzendkosten van mijn bestelling?

Orders van boven de € 50 worden gratis verzonden. Voor het verzenden van orders onder de € 50 rekenen wij € 3,95. Dit is een deel van de volledige kosten, de rest nemen wij voor onze rekening!

Kan mijn bestelling ook op een ander adres afgeleverd worden?

Jazeker is dat mogelijk. Als je aan het bestellen bent, kun je bij het invoeren van je eigen adresgegevens ook de gegevens van een ander afleveradres doorgeven. Als je dit invult, zal er bij ons dat adres op de verzendbon verschijnen en gaat het pakketje daar dus naartoe ipv naar jouw eigen adres. De factuur gaat dan naar het door jou opgegeven e-mailadres. Hartstikke makkelijk joh!

Is het mogelijk dat ik mijn bestelling kan volgen?

Tuurlijk kan dat. Bij al onze zendingen word standaard een track and trace code meegeleverd. Wel zo handig om te weten waar je pakketje is.

Tot hoeveel dagen kan ik mijn bestelling retour sturen?

Mocht je het product niet bevallen of vind je het niet mooi of welke andere reden je ook hebt om het te retourneren, dan kan je dat binnen 14 dagen nadat je het pakketje van ons hebt ontvangen (herroepingsrecht) retourneren. Hierna heb je 14 dagen de tijd om het product terug te sturen. Let wel even op! Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Wie betaalt de retourkosten?

Van ons krijg je bij het retourneren het aankoopbedrag terug voor de door jou teruggestuurde producten. De kosten voor het terugsturen van het pakketje zijn (helaas) voor eigen rekening. Wat het je dan gaat kosten verschilt per grootte/gewicht van het pakket.

Stel, ik krijg mijn geld van jullie terug, hoelang duurt dat dan?

Als wij je retourzending hebben ontvangen zullen wij zo snel mogelijk (uiterlijk binnen 5 dagen) het geld van weer over hebben gemaakt. Dit zal dan op hetzelfde rekeningnummer zijn als waarmee je ons ook betaald hebt.

Retour aanmeldingen

Ga dan even naar onze pagina Aanmelding Retour en lees de voorwaarden goed door, meld hier dan je retour aan. Je ontvangt dan van ons een retouradres op via de mail.

Wat als het product kapot is of ik krijg een verkeerde levering?

Stel dat er echt iets mis is met het door jou bestelde product dan lossen we dat graag goed en netjes met je op. Neem dan contact op met onze service afdeling dan helpen we je graag. Geen probleem!